Tepekent 6 milyon m2 arazi üzerine kurulu 1830 adet müstakil dubleks villadan oluşmaktadır. Büyükçekmece gölünün batısında E5 karayolu ve TEM otoyolları arasında Çatalca yolu üzerinde Türkoba Köyü Tepecik beldesinde yer almaktadır. İski su havzasında yer alan kent alanının yerleşim planları yapılaşma şartları gereğince 2000 m2 arsalar %10 emsal ve 5000 m2 arsalar ise; %8 emsale göre 2 kat (h=6.50 m.) olarak projelendirilmiştir. Mimari tasarım 44 değişik tipte villadan oluşmaktadır.
Bunun yanında kent için sosyal donatı alanlarında tüm fonksiyonlara yer verilmiştir. Proje kapsamında toplam 69.194 m2 arsa üzerinde 4 adet Ticaret Merkezi , 18.654 m2 arsa üzerinde 1 adet Özel Üniversite, 6.850 m2 arsa üzerinde 1 adet Yönetim Binası, 16.569 m2 arsa üzerinde 1 adet Temel Eğitim ve 1 adet Lise, 12.931 m2 arsa üzerinde 1 adet Sağlık Tesisi , toplam 20.408 m2 arsalar üzerinde 2 adet Kreş , 2.105 m2 arsa üzerinde 1 adet Telekom Binası , 7.127 m2 arsa üzerinde 1 adet Teknik Altyapı alanı, 18.768 m2 arsa üzerinde İdari Bina, Sosyal Tesisler, Sağlık Ocağı ile 1 adet Sentetik çim Futbol sahası, 3 adet Tenis kortu ve 1 adet Basketbol sahasından oluşan Spor Alanları, 15.392 m2 arsa üzerinde Mevcut 1 adet Camii ve Lojmanı ayrıca kent genelinde Park ve gölet alanları mevcuttur.
Kentin Kuzey ve Kuzeydoğu kesimlerindeki 70 hektar arazi ağaçlandırılarak Orman vasfı kazandırılmıştır. % 5 emsal ile inşaat izni bulunan Rekreasyon alanlarının da düzenlenmesi ve hayata geçirilmesi ile birlikte daha birçok aktivite merkezi kentin hizmetine sunulacaktır. Yeşil alan ve rekreasyon alanları toplamı yaklaşık 2 milyon m2 dir.
Kentin TEM üzerinden Çatalca bağlantı yolu ve E5 üzerinden Türkoba bağlantı yolu olmak üzere İki ayrı giriş kapısı bulunmaktadır. Kent içerisindeki ulaşım yollarının toplamı yaklaşık 65 km. uzunluğundadır.
Kent etrafı 12 km. boyunca çitle çevrilmiş olup, özel güvenlik ile giriş-çıkış denetlenerek ve kent içerisindeki gözetleme noktalarında kamera ağıyla görüntülü takip yapılmaktadır.
Altyapıyı oluşturan Atık su, Yağmur suyu, Kollektör hatları, PTT hatları, Elektrik hatları, Doğalgaz ve İçme suyu hatları vs. kent içerisinde tamamen bitirilmiş olup, üstyapıyı oluşturan kent içi yolların parke taşı kaplamaları ve yaya yolları tamamlanmıştır. Cadde ve sokaklar fidanlığımızda üretilen değişik ağaç ve çalı türleriyle donatılmıştır.
Tepekent, gölün su havzasının ve kamuya ait diğer alanların korunması açısından çok önemlidir. Su havzalarında yer alan belediyeler açısından örnek teşkil etmektedir.
Tepekent çalışması, doğanın geri kazanımı yönünden de önemli bir çalışmadır. Proje dahilinde 120 bin ağaçtan oluşan bir orman “Tepekent Ormanı” yer aldığı gibi, yörede yok olmaya yüz tutmuş yüzün üzerindeki bitki türünün tekrar yöreye kazandırılması çalışmalarını da içeren yaklaşık 5 milyon kök çalı ve süs bitkisi dikimi planlanmıştır.
Kooperatifler birliği temelinde yürütülen Tepekent çalışmasında aracıyı ortadan k aldırarak insanların oluşturulan plan dahilinde kendi evlerini yapma imkanı sağlanmış bu şekilde daha düşük maliyetli ve kaliteli konutlar oluşturma şansı yaratılmıştır.
Ticaret merkezleri, açık hava tiyatrosu, sinema ve tiyatro salonları, golf sahası, yüzme havuzları, koşu ve bisiklet parkurları, atlı spor ve binicilik alanları, açık ve kapalı spor alanları, sağlık ve öğrenim tesisleri, konferans salonu, çocuk ve büyükler için her türlü kültürel, sosyal ve sanatsal çalışmaya mekan olabilecek alanlar ve klüp binaları ile Tepekent’te yaşam kalitesine 21. yüzyılın çağdaş insanına yaraşır bir düzey getirmenin yanı sıra, kent yönetimine demokratik katılımın esas alındığı bir yönetim biçimi ile katılımcı planlama modeli düşünülmektedir. Güvenlikten çöpün toplanmasına, eğitsel ve kültürel gereksinimlerin karşılanmasından diğer yaşamsal sorunların çözümlenmesinde sivil organizasyonlar aracılığı ile tartışılarak karara bağlandığı ve “Kent Konseyi” kararı ile belediye ile koordineli bir biçimde çözüme yönelik uygulamaların hayata geçirildiği bir işleyiş hakim olacaktır.
Konutlar, güneş enerjisinden azami ölçüde yararlanacak ve ısı kaybına meydan vermeyecek şekilde inşa edilirken, doğal enerji kaynaklarından maksimum düzeyde yararlanmayı hedefleyen çalışmalara devam edilmektedir.